torstai 6. marraskuuta 2014

Oppia ikä kaikki

Olen tehnyt valokuvaajan työtä kohta 20 vuotta. Koko tämän ajan olen jatkuvasti ja määrätietoisesti kouluttautunut ammattiini virallisten tutkintojen ja erilaisten kurssien avulla aina kun se vain on ollut mahdollista. Koskaan ei ole valmis. Aina voi oppia jotain uutta.

Kolmisen vuotta sitten päätin taas opiskella lisää valokuvausta. Siispä töiden ohella lähdin opintielle tähtäimenäni Valokuvaajan Erikoisammattitutkinto. Opiskelu on ollut kieltämättä rankkaa ja työlästä, mutta toisaalta mahdottoman antoisaa, inspiroivaa ja opettavaista.
Eilen vihdoin tämä opintojakso huipentui Visuaaliviestinnän Instituutissa Tampereella hyväksyttyyn näyttökokeeseen, ja nyt voin siis lisätä nimeni perään nuo neljä kirjainta, VEAT.

Erikoisammattitutkinnon näytössä esitin arvioijille kuvapareja. Toinen kuvista on sellainen ehkä hieman perinteisempi muotokuva. Toisessa kuvassa pohditaan, voiko kuva olla muotokuva, jos itse kuvattava ei varsinaisesti näy siinä. Varjomuotokuva. Millainen tämä henkilö on, mitä hän toivoo, ajattelee, tekee, mitä hänelle on tapahtunut... 

Millainen sinun varjosi olisi?
Kuinka fantastisena olentona sinut voisi kuvata?
Kurkkaa oheiset näyttötutkintoni kuvat! Kerro, kommentoi, mitä ajatuksia ne sinussa herättävät? Olisitko sinä seuraava kuvattavani?

-Sirpa-






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti